Adenomul pleomorf

Adenom pleomorf. Tumorile parotidei

Diagnosticul clinic și imagistic precis, urmat de excizia chirurgicală adecvată duce adenom pleomorf un prognostic excelent în marea majoritate a cazurilor.

Clasificare

Vă prezentanm în această lucrare abordul minim invaziv transcutanat endoscopic, printr-o incizie de 20 mm și debulking tumoral endoscopic cu respectarea capsulei pentru ablația unei formațiuni tumorale orbitare în contact cu nervul optic drept. Cuvinte cheie: endoscopie orbitara, adenom pleomorf Abstract: Pleomorphic adenoma is the most common benign intraorbital tumor.

Tratamentul presupune rezecţia pericapsulară a tumorii de la nivelul polului inferior al parotidei.

Diagnostic based on clinic and imagistic specific signs, followed by a proper surgical excision lead to an excellent prognosis in the vast majority of cases. This paper presents a minimally invasive endoscopic transcutaneous approach, through a 20 mm incision, tumor endoscopically debunking, keeping the tumor capsule intact, complete resection of the tumor after detachment it from the right optic nerve.

Keywords: orbital endoscopy, pleomorphic adenoma Cea adenom pleomorf frecventă tumoră benignă dezvoltată intraorbitar este adenomul pleomorf de glandă lacrimală, o tumoră benignă mixtă formată din componente epiteliale și mezenchimale. Aceste formațiuni se caracterizează printr-o creștere lentă și nedureroasă. Având originea la nivelul glandei lacrimale, în mod uzual adenoamele pleomorfe se dezvoltă în cadranul supero-extern al orbitei, extraconal, deplasând globul ocular inferior și lateral.

Account Options

Tumorile voluminoase determină în cele din urmă apariția diplopiei. Deși benigne, aceste tumori epiteliale au tendința de a recidiva și de a suferi o transformare malignă în cazul în care nu sunt excizate complet.

Imagistica de elecție în diagnosticarea adenoamelor pleomorfe este RMN-ul.

Pleomorphic adenoma

Acestea apar că leziuni izointense cu margini bine delimitate. Dacă descoperirile radiografice și concluziile clinice sunt sugestive pentru adenom pleomorf, nu este recomandată o biopsie diagnostică, deoarece poate avea loc o însămânțare a căii de abord și o reapariție ulterioară a adenomului.

Post navigation

Tratament: intervenția chirurgicală prin orbitotomie este elementul principal al tratamentului, cu rezecția completă a capsulei tumorale. Îndepărtarea incompletă a capsulelor în momentul intervenției chirurgicale poate duce la o rată semnificativ ridicată de recurență în cavitatea orbitală.

febră mare la un bărbat prostatita

Reapariția este și mai dificil de tratat, deoarece acestea sunt adesea multiple și se infiltrează în structurile orbitare normale, lăsând exentaratia orbitară că singura opțiune terapeutică în unele cazuri. Prognosticul este excelent atunci când leziunea este medicamente pentru prostata prostamol excizată cu o capsulă intactă.

Tumori de glandă parotidă

Radioterapia, deși nu este folosită în mod obișnuit, poate fi luată în considerare în cazul unor leziuni recurente sau reziduale. În lucrarea actuală vă prezentăm cazul unui pacient în vârstă de 27 de ani, care se prezintă în spitalul nostru pentru apariția unei formațiuni tumorale orbitare drepte, extraconala, ce determină exoftlamie inferolaterala, senzație de plenitudine orbitară și diplopie Fig.

Afirmativ formațiunea a apărut în urmă cu aproximativ 5 luni cu progresie volumetrică lentă.

prostatita herpetică cum se tratează

Formațiunea exercită efect de masa asupra mușchiului drept lateral și drept superior, deformează globul ocular și intră în contact cu nervul optic drept în regiunea lui retrobulbara. Se decide și se practică o intervenție chirurgicală minim invazivă, abord endoscopic printr-o incizie subsprancenoasa fronto-zigomatică dreaptă de aproximativ 2 cm cu evidențierea rebordului osos a periorbitei și a glandei lacrimale.

Patogenie (dezvoltarea bolii) - etiologie (cauze)

După descoperirea polului anterior al formațiunii, se incizează capsula și se explorează endoscopic interiorul tumorii Fig. Cu ajutorul microdebriderului lama de 2mm se evacuează adenom pleomorf buna parte din țesutul tumoral, respectând cu strictețe capsula.

În urma debulkingului tumoral formațiunea devine manevrabilă intraorbitar, se detașează cu ușurință de pe mușchiul drept superior și drept lateral și se decolează capsula sub control endoscopic cu optica de 00 de pe nervul optic drept. Hemostaza eficienta cu ajutorul cauterului monopolar 7w și a celui bipolar 5w. Sutura în 2 straturi, intradermică la nivelul tegumentului Vicryl 5. Imediat postoperator pacientul efectuează examen IRM cranian care confirma rezecția adenom pleomorf completă.

coniac și prostatita

Recidiva locală este adesea rezultatul unei excizii incomplete sau a unor manevre adenom pleomorf sau a unor manevre adenom pleomorf de biopsie preoperatorie. Bibliografie: Antony J. Carcinoma ex pleomorphic adenoma: a comprehensive review of clinical, pathological and molecular data.

Simptome - Plângeri

Head Neck Pathol. Pleomorphic adenoma of lacrimal gland. J Surg Case Rep. Iyeyasu J. An unusual presentation of lacrimal gland pleomorphic adenoma.

prostatita este un medicament ieftin

Rev Bras Oftalmol. Mendoza P. Immunohistochemical features of lacrimal gland epithelial tumors. Am J Ophthalmol.

Endocrinologie No comments Adenomul pleomorf — este cea mai frecventă tumoră a glandelor salivare.

Rose G. Pleomorphic adenoma of the lacrimal gland. Br J Moore K. Clinically oriented anatomy.

I. Tumori benigne ale glandei parotide

Chapter 7: head; pp. Palpebral Pleomorphic Adenomas of the Lacrimal Gland. Ophthalmic Plast Reconstr Surg.

Efectul asupra organismului de substanțe nocive și radiații. Adenomul glandelor salivare afectează cel mai frecvent persoanele în vârstă de peste 50 de ani. Manifestari clinice Adenomul glandei salivare nu diferă într-o varietate de simptome. Caracteristica sa principală este formarea compactării în zona afectată. Poate fi diferit în funcție de tipul de patologie și, de asemenea, poate avea o localizare diferită.

Weis E. Epithelial lacrimal gland tumors: pathologic classification and current understanding. Arch Ophthalmol. Posted in Articole Post navigation Caută Alte articole.