Urologie *

Ecografie uretrala

Diagnostic Evaluarea pacientilor cu strictura uretrala cuprinde un examen fizic, imagistica uretrala cu raze X sau ecografie si uneori ureteroscopie.

Tratamentul endoscopic al stricturii de uretră Puncte cheie : Cele două tehnici principale sunt uretrotomia optică internă și dilatarea uretrei.

Uretrograma retrograda este un test important in evaluarea si documentarea stricturii si definirea recurentei acesteia. Combinata cu uretrograma anterioara se poate determina lungimea stricturii pentru a planifica interventia chirurgicala.

Evenimentul organizat de dumneavoastră promovează sănătatea prin mișcare. Spitalul Arcadia mi-a readus speranța și puterea de a zâmbi după ce am trecut în ultimii 7 ani prin 3 operații complexe, în total 6 intervenții, la ambele mâini și la ambele picioare, după un accident grav suferit în străinătate. După ani de stat la ecografie uretrala nemișcat, ca într-o paralizie, după o permanentă luptă cu mine însumi, duminică, pentru a doua oară, voi pedala alături de toți cei care iubesc sportul. Pentru mine acest eveniment înseamnă foarte mult. Arcadia, vă mulțumesc pentru tot ce faceți, pentru profesionalism și pentru tot ceea ce oferiți comunității ieșene.

Uretrograma retrograda se efectueaza printr-o procedura radiologica si poate identifica numarul, pozitia, lungimea si severitatea stricturii. Acest studiu implica insertia de contrast in uretra prin virful penisului. Nu se folosesc ace sau catetere.

Permite vizualizarea intregii ureter. Ecografie uretrala este efectuata prin plasarea unui mic electrod pe pielea deasupra presupusei stricturi pentru a observa tesutul inconjurator. Transductorul este plasat longitudinal pe penis sau de-a lungul perineului.

Servicii și tarife - Urologie

Aceasta este folosita pentru a evalua lungimea stricturii si gradul, profunzimea spongiofibrozei. Uretroscopia este o procedura in care medicul plaseaza un telescop, flexibil, lubrifiat in uretra si avanseaza catre strictura.

Studiul permite medicului sa vada uretra dintre capatul penian si strictura.

adenom prostatita cum să se vindece rapid

In cazul unei traume, dupa tratamentul de urgenta al pacientului, evaluarea leziunilor uretrei posterioare implica o uretrograma retrograda si, daca este prezent un cateter suprapubian, injectarea de contrast prin acest tub in acelasi timp. Contrastul injectat inferior umple uretra pana la zona afectata iar cel ecografie uretrala superior umple uretra pana la strictura. Aceste doua filme impreuna permit chirurgului sa determine golul dintre cele doua capete putin planifica interventia chirurgicala.

chronic prostatitis forums

Tratament Optiunile terapeutice pentru strictura uretrala sunt variate iar selectia depinde de lungimea, localizarea si gradul de fibrozare a tesutului.

Optiunile cuprind largirea stricturii prin intindere gradata dilatareataierea stricturii cu laser sau bisturiu prin uretrotomie si excizia chirurgicala cu reconectarea si reconstructia cu grefe a uretrei. Dilatarea uretrala Aceasta este de obicei efectuata de catre urolog sub anestezie locala si implica intinderea stricturii folosind progresiv dilatatoare cit mai mari.

Secţiunea Accesibilitate - Urologie şi Andrologie

Alternativ, strictura poate fi dilatata cu un balon special pe un cateter. Dilatarea este rar o vindecare si necesita repetare periodica. Daca strictura reapare prea repede pacientul poate fi invatat cum sa-si insere singur un cateter in uretra periodic, pentru a preveni inchiderea.

aparat de prostatită

Durerea, singerarea si infectia sunt problemele principale asociate cu procedurile de dilatare. Ocazional, un pasaj fals sau un al doilea canal uretral se poate forma prin pasajul traumatic al dilatatorului.

Urologie şi Andrologie

Uretrotomia Aceasta procedura implica folosirea unui cistoscop special care este introdus pe uretra pana la strictura. O lama sau un laser opereaza de la capatul cistoscopului pentru a taia leziunea formand o gaura. Un cateter va fi plasat in uretra pentru a mentine gaura deschisa pentru o perioada dupa interventie si a permite vindecarea in pozitia deschisa.

 • Cistoscopia: ce este si cand este efectuata | greenhouseresidence.ro
 • Despre nutritie Cistoscopia este o procedura care permite medicului sa examineze mucoasa vezicii urinare si a canalului care transporta urina in afara corpului uretra.
 • Anatomie de la prostate pdf
 • Vídeos de relaciones sexuales afecta la próstata
 • analize Arhive - Cabinet de Urologie Doctor George Mitroi

Stentul uretral Aceasta procedura implica plasarea unui stent metalic circular. Acesta este plasat in uretra prin penis printr-o insertie cistoscopica speciala dupa ce uretra este largita. Stentul se intinde in strictura largita si previne colabarea uretrei.

prostatită cronică ce să faci

Mucoasa uretrei va acoperi probabil stentul, care va ramane in pozitie permanent. Acest tratament are avantajul de a fi minim invaziv. Totusi este indicat doar la anumite stricturi si determina frecvent tumefiere semnificativa in jurul lui. Inlaturarea stentului este foarte dificila si poate determina o strictura mai importanta.

Medicii noştri au dobândit experienţă în domeniul transplantului renal, ca urmare a parteneriatelor cu renumite clinici din Franţa, astfel că, în viitor, echipa va putea efectua intervenţii chirurgicale de transplant renal.

Reconstructia chirurgicala a uretrei Au fost folosite numeroase proceduri reconstructive pentru a trata stricturile, unele dintre acestea necesitand una sau doua operatii. In toate cazurile indicatia de reparare a uretrei este influentata de caracteristicele stricturii. Reconstructia deschisa a unei stricturi scurte poate implica excizia stricturii si reconectarea celor doua capete uretroplastie anastomotica.

Cand strictura este lunga iar repararea ei nu este posibila, se poate transfera tesut pentru a largi segmental proceduri de substitutie.

Procedurile anastomotice Acestea sunt de obicei rezervate pentru stricturile uretrale scurte in care uretra poate fi reconectata dupa inlaturarea stricturii.

Ecografia renovezilaca. Beneficii și recomandari

Aceasta procedura implica taierea intre scrot si rect. Un mic cateter va fi lasat in penis pentru de zile si inlaturat dupa ce s-a efectuat o radiografie pentru a asigura vindecarea.

Procedurile cu grefa libera Stricturile lungi pot fi reparate cu o grefa libera pentru a largi uretra. Grefa poate fi din piele de pe glandul penisului sau mucoasa bucala de pe interiorul obrazului.

Spitalizarea scurta si cateterizarea pentru saptamini sunt necesare dupa aceasta procedura. Recurenta Deoarece stricturile uretrale pot reapare dupa un anumit timp de la interventie, pacientii trebuie monitorizati de catre un adenom cauza prostatitei. Dupa inlaturarea cateterului, supravegherea interventiei trebuie facuta intrmitent prin examen fizic si radiografii. Uneori medicul va efectua o uretroscopie pentru a evalua zona vindecata.

 • Stricturile de uretră | Dr. Marcel Rad
 • Departamentul este coordonat de domnul dr.
 • Anatomia e fisiologia da prostata pdf
 • Fisiología de la próstata pdf
 • Servicii si tarife - Urologie | Arcadia Spitale si Centre Medicale

Unii pacienti vor suferi recurenta ecografie uretrala la locul repararii. Acestea sunt usoare si nu necesita interventie, dar daca determina obstructie severa pot fi tratate prin uretrotomie sau dilatare. O reinterventie chirurgicala deschisa poate fi necesara daca strictura recurenta este semnificativa. Profilaxia Cea mai importanta masura de preventie este evitarea leziunilor uretrei si ale pelvisului.

Strictura uretrala

De asemenea, daca un pacient se va autocateteriza trebuie sa-si injecteze gel lubrifiant in uretra mai intii si sa foloseasca cel mai mic cateter posibil pentru cea mai scurta perioada de timp. Stricturile ecografie uretrala pot fi rezultatul inflamatiei cauzate de infectiile transmise sexual.

 1. Neurodoza prostatita
 2. Prostatita doare perineul
 3. Despre uretrita, simptome, cauze
 4. Cum să-mi fac soțul să fie tratat pentru prostatită
 5. Avantajele ecografiei renovezicale | CENTROKINETIC

Desi gonoreea a fost candva cea mai comuna cauza de stricturi inflamatorii, terapia antibiotica s-a dovedit eficienta in reducerea numarului de stricturi.

Chlamidia este acum cea mai ecografie uretrala cauza, dar stricturile cauzate de aceasta infectie pot fi prevenite prin evitarea contactului cu persoane infectate prin folosirea prezervativelor. Cand infectia apare, tratamentul prompt si complet cu antibiotice adecvate va ajuta la prevenirea viitoarelor probleme.