Cum sa iti mentii prostata sanatoasa

Ingrijirea prostatei, Cum sa iti mentii prostata sanatoasa

Această afecțiune ar trebui diagnosticată de un urolog, oricât de dificilă și de incomodă ar fi o vizită la el.

tratamentul sotului prostatita

Pentru a scăpa de orice griji, iată la ce vă puteți aștepta de la vizita dumneavoastră la medic: Discuția medic-pacient: un punct extrem de important, deoarece permite urologului să se familiarizeze cu situația prezentată. Pentru evaluarea simptomelor este utilizat un chestionar special Indicele internațional al simptomelor prostatei. Este, de asemenea, utilizat pentru a explica efectul tratamentului.

Probleme ale prostatei

Ecografia: prostatita oncologică examinare rapidă, ușoară, sigură și nedureroasă, care permite medicului să-și facă o idee clară nu numai despre prostată, ci și despre starea vezicii urinare și a rinichilor. Tușeul rectal: aceasta este o manevră importantă prin care urologul determină densitatea, motilitatea și consistența prostatei.

mâncărime în anus cu prostatita

Testul PSA antigenul specific prostatic : un test de sânge, care este, ingrijirea prostatei asemenea, foarte important, deoarece este un mod ușor și rapid de a evalua riscul de cancer de prostată.

Fiecare bărbat de peste 50 de ani ar trebui să testeze anual acest marker. Medicamente pentru prostată și tratamentul BPH Dacă sunteți diagnosticat cu BPH, medicamentele și tratamentul prostatei se vor concentra pe ameliorarea simptomelor și menținerea calității vieții.

principalele semne ale prostatitei cronice

În funcție de severitatea simptomelor, pot fi abordate diferite căi: Monitorizarea active, se realizează atunci când simptomele sunt ușoare. Include examinări și teste periodice, ingrijirea prostatei și o schimbare preventivă a obiceiurilor, pe care o vom menționa în scurt timp.

Meniu cont utilizator

Tratamentul medicamentos poate duce către evitarea tratamentului chirurgical: Alfa blocante: utilizate de obicei la început și au un efect rapid și sigur. Relaxează mușchii prostatei și ai sfincterului vezicii urinare, făcând mai ușoară urinarea; Inhibitori ai enzimei 5-alfa reductaza: sunt prescrise bărbaților cu prostata mărită și simptome severe.

Acestea determină scăderea producerii în organism a dihidrotestosteronului, fapt care ajută la micșorarea prostate și ameliorarea simptomelor, sunt eficiente, dar tratamentul cu ele necesită răbdare. Efectul poate apărea numai după 6 până la 12 luni; Preparate combinate: sunt folosite din ce în ce mai mult, deoarece utilizarea lor pe termen lung s-a dovedit a reduce riscul de prostată mărită și de apariție a complicațiilor.

Deseori terapia medicamentoasă este insuficientă pentru a asigura o bună calitate a vieții. Atunci vine rândul tratamentului chirurgical. Decizia ingrijirea prostatei ia pe baza mai multor factori, cum ar fi gradul de extindere, severitatea simptomelor, posibilele complicații și preferințele personale.

Cele mai noi articole

Chirurgia prostatei este de două tipuri: Chirurgia deschisă pentru BPH a fost un standard în trecut și este folosită acum doar în cazurile de prostată foarte mare și în afecțiunile asociate - calculi sau diverticuli.

Tratamentul chirurgical modern al BPH este laparoscopic. Accesul la prostată se face prin uretră, pe unde sunt introduse instrumente speciale pentru îndepărtarea glandei.

biopsie pentru prostatită

Aceste operații pot fi efectuate cu curent electric sau cu laser. Nu au aproape nici o limitare a dimensiunii glandei, există sângerări minime, șederea în spital este mai scurtă și recuperarea este de obicei mai rapidă.

Laser Vaporization of the Prostate

Prevenirea prostate mărite Deși 9 din 10 urologi nu pot spune care sunt cauzele unei prostate mărite, știința medicală propune câteva modificări ale stilului de viață care sunt importante pentru prevenirea acesteia.

Măsuri care pot preveni agravarea simptomelor și chiar le pot atenua. Reducerea sau sistarea consumui de cofeină ingrijirea prostatei alcool, substanțe ce s-au dovedit a fi iritante pentru vezică; Ingrijirea prostatei o dietă bogată în fibre și evitați alimentele care duc la constipație; Reducerea greutății corporale; Controlul glicemiei și al tensiunii arteriale; Renunțarea la fumat; Consumul crescut de lichide în timpul zilei, reducând aportul lor seara; Faceți un efort pentru a goli complet vezica urinară în timpul urinării.

Suplimente pentru prostată Deoarece piața suplimentelor alimentare este slab reglementată, există o mulțime de produse care chiar ajută.

  • Prostata marita: cum tii sub control simptomele | greenhouseresidence.ro
  • Como prevenir la prostatitis

Aceste dispozitive medicale și suplimente pentru prostată nu sunt doar cunoscute de pe ecranul ingrijirea prostatei, sunt recomandate de sute de urologi și utilizate de mii de pacienți din România și Europa. Au succes în gestionarea BPH și prevenirea problemelor de prostată.

cum se vindecă adenomul de prostatită

Recomandări Proxel capsule - aliatul dumneavoastra împotriva prostatitei! Proxel capsule este o formulă nouă special dezvoltată pentru bărbați!

  1. Prostate et gaz intestinaux
  2. Tratamente si remedii naturale pentru prostata
  3. Cele mai eficiente supozitoare pentru prețurile prostatitei
  4. Prostată mărită? Simptome ale problemelor de prostată și medicamenție