Articole asemanatoare

Oncologia prostatitei

Conținutul

  Stadiile cancerului de prostata Stadiul I. Celule identificate microscopic la biopsie pentru cresterea PSA. Stadiul II. In acest stadiu tumora poate fi mai mare, afectand unul sau ambii lobi prostatici. Stadiul III. Stadiul IV. Cancerul a crescut si a invadat organele din apropiere, spre exemplu vezica urinara, sau s-a extins la ganglionii limfatici, oase, plamani sau alte organe.

  prostatita si warfarina

  In cazul cancerului de prostata, intalnim urmatoarele tipuri de tratamente: Chirurgie oncologica prostatectomia radicala - indepartarea chirurgicala a prostatei si uneori a veziculei seminale Radioterapia externa sau interstitiala brachiterapia Tratamentul hormonal antiandrigeni Sfaturi In cazul unui cancer de prostata, creste posibilitatea de vindecare odata cu depistarea cat mai repede a bolii.

  Examinarea anuala a prostatei prin rect este o oncologia prostatitei preventiva si chiar obligatorie dupa varsta de 50 de ani. Aceasta metoda este completata de ecografie si la oncologia prostatitei de biopsie.

  minolexin pentru recenzii de prostatită

  Pentru a preveni aparitia cancerului de prostata tineti cont de: evitarea mancarurilor grase, mentinerea unei greutati optime, efectuarea de activitati sportive, consumul de peste reduce riscul de cancer la prostata, consumul de ceai verde reduce cu mult riscul de cancer, consumul de alcool trebuie sa fie neinsemnat spre deloc pentru a exista un risc cat mai mic de a face cancer de prostata Aproape toate tipurile de cancer raspandesc celulele canceroase dinspre tumora gazda catre oase.

  Aceste metastaze raspandite catre oase se regasesc in special la cancerul de prostata si la cel de san.

  ce medicament este bun pentru durerea de rinichi

  Odata ajuns la oase sau alte organe, sansele de vindecare ale cancerului sunt mai mici. Surplusul de grasime nu este doar o grija din punct de vedere estetic, ci poate duce si la cresterea riscului de imbolnavire, cele mai frecvente boli fiind cele de inima, presiunea crescuta a sangelui si diabetul.

  Cancerul de prostata Ce este cancerul de prostata? Cancerul de prostata reprezinta una dintre cele mai frecvente boli care afecteaza barbatul, cu precadere peste varsta de 60 de ani.

  De asemenea, favorizeaza si aparitia altor boli grave, una dintre ele fiind cancerul de prostata. Daca interventia chirurgicala se face in stadiul incipient al cancerului de prostata, ratele de vindecare sunt foarte mari.

  spatele poate doare cu prostatita

  Datele pentru supravietuire sunt echivalente cu radioterapia, iar alegerea unor metode optime se face dupa discutia cu medicii. Adeseori, efectele adverse ale celor doua metode sunt diferite.

  In plus, uneori din cauza faptului ca anumite cancere de prostata evolueaza lent, observatia atenta este o optiune.