Anatomia prostatei | Ghid medical, tratamente si remedii naturiste

Prostata anatomia, Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament

Conținutul

  prostata anatomia

  Cum putem ajuta? Prostata Glanda prostatică este o glandă a sistemului masculin de reproducere, formată din țesut fibros și mușchi, a cărei sarcină principală este de a produce și de a stoca lichidul seminal, care este apoi eliberat în timpul ejaculării.

  Aceasta este situată sub vezica urinară și în fața rectului, de care este separată cu câțiva centimetri. Ce este prostata? Forma și dimensiunea prostatei amintesc de cea a unei castane — de aproximativ 3 cm lungime, 4 cm lățime și 2,5 cm grosime — cu partea mai îngustă orientată în jos.

  prostata anatomia

  La copii, este prezentă cu o dimensiune redusă, și apoi se dezvoltă pe deplin în timpul pubertății. La maturitatea sexuală completă, prostata cântărește în general, în condiții normale fiziologice, între 10 și 20 de grame.

  • Ce recomanda specialistii inainte de a veni la consult?
  • Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților.

  Formată din lobi, prostata înconjoară prima parte a uretrei, organul cheie al transportului urinei din corp. Această glandă poate fi ținta diferitelor boli, incluzând inflamații, infecții, cancer malign, litiaza și chisturile.

  Ce este prostata si ce rol are in organism Ce este prostata si ce rol are in organism Prostata este o glanda mica, de dimensiunile unei nuci, amplasata intre baza penisului Prostata este o glanda mica, de Autor: Dr. Ce este prostata si ce rol are in organism Prostata este o glanda mica, de dimensiunile unei nuci, amplasata intre baza penisului si rect. Aceasta este extrem de importanta mai ales pentru reproductie intrucat contribuie la producerea lichidelor seminale.

  Glanda prostatică este înconjurată de un strat de țesut conjunctiv, denumit capsulă prostatică. Mai mult, glanda prostatică este formată din următoarele tipuri de celule: Celule glandulare, care produc partea lichidă a materialului seminal Celule fibroase, care formează structura de susținere a prostatei Celule musculare, care controlează ejacularea și fluxul de urină Alte structuri care înconjoară glanda prostatică includ: Vezicule seminale glandele care produc spermă Mușchi mușchii care controlează urinarea Noduri nervoase nervii care controlează vezica urinară și funcția erectilă Vase deferente tuburi care transportă sperma de la testicule la veziculele seminale Ce funcție îndeplinește prostata anatomia Cu alte cuvinte, celulele glandulare produc un fluid bogat în proteine și minerale, care menține sperma.

  Fluidul prostatic reprezintă aproximativ un sfert din sperma totală și îndeplinește prostata anatomia multe funcții: crește motilitatea acesteia, reduce aciditatea urinei și a secrețiilor vaginale, permite o supraviețuire mai îndelungată a spermei, și participă la procesele prostata anatomia coagulare și lichefiere a spermei.

  prostata anatomia

  Când un bărbat este excitat sexual, prostata produce cantități mai mari de fluid prostatic, care se amestecă și se ejaculează ca spermă. Secreția lichidului prostatic este reglată prin intermediul hormonilor masculi, cum ar fi androgenii, produși în principal de către testicule. Prostata joacă un rol și în controlul fluxului de urină. Fibrele musculare ale prostatei sunt înfășurate în jurul uretrei și ajută la controlul fluxului de urină, prin contracții, pentru a încetini sau opri curgerea urinei.

  prostata anatomia

  Faceți o rezervare Completați informațiile dvs.