Indicațiile rezecției transuretrale a prostatei (TUR-P)

Prostatita refractară. Crioterapia in cancerul de prostata

Schema de declarare a lipitorilor cu prostatită cronică

As dori daca se poate sa obtin citeva raspunsuri de la un medic specialist la urmatoarele intrebari: ce functii indeplineste prostata si ce legatura exista intre aceasta si activitatea sexuala? Daca se recomanda operatie si se extirpa prostata cum imi va fi afectat organismul?

prostatita refractară

Voi mai putea avea copii, viata sexuala? Va multumesc.

Informatii generale despre prostatita Ce este prostatita?

Substantele secretate remedii durere rinichi prostata: zinc, citrat, poliamine, antigen specific prostatic PSAfosfataza acida prostatica, fibrinolizine etc. Din cele prezentate mai sus reise faptul ca prostata are un rol important in asigurarea fertilitatii barbatului capacitatea de a procreadar nu este implicata in determinarea calitatii activitatii sexuale a potentei.

Interventiile chirurgicale practicate in hiperplazia prostatica benigna HPB, adenomul de prostatafie ca sint endoscopice rezectie transuretrala sau deschise adenomectomie transvezicaladetermina ejaculare retrograda lichidul seminal este trimis in vezica urinara, in loc sa fie eliminat prin uretra la exterior la un numar important de pacienti.

prostatita refractară

Acestia constata, pe linga absenta emisiei normale de sperma, eliminarea unui prim jet de urina tulbure, imediat dupa actul sexual. Este interesant de mentionat faptul ca, la un procent redus de cazuri, medicamentele alfa-blocante adrenergice, utilizate in terapia HPB, pot determina ejaculare retrograda. In toate aceste situatii, calitatea actului sexual libido, erectie, orgasm nu este semnificativ afectata, dar ejacularea retrograda determina infertilitate.

prostatita refractară

Cind este indicata operatia la prostata In cazul adenomului de prostata tratamentul chirurgical, mai rar indicat in prezent, este recomandat pacientilor cu simptomatologie de intensitate medie sau severa, care nu s-a ameliorat sub tratament medical. Sau in cazul aparitiei unor complicatii ale adenomului de prostata: retentie cronica de urina, infectie urinara prostatita refractară, litiaza vezicala, diverticuli vezicali, insuficienta renala cu anumite limite si hematurie recidivanta daca au fost excluse alte cauze si este refractara la tratament cu inhibitoarele de 5-alfa reductaza.

Prostatita: cauze, simptome, tratament

Principalele avantaje ale interventiilor endoscopice sint riscul mai mic de singerare intra si postoperator si durata semnificativ mai mica de spitalizare. Exista insa o complicatie rara, dar grava, specifica acestui tip de interventie, numita sindrom TUR, care are la baza intrarea in cantitate mare a lichidului de lavaj apa sterila in circulatia generala. Adenomectomia - care presupune operatia clasica- este indicata in cazul adenoamelor mari peste 80 mL sau al celor care asociaza complicatii calcul vezical mare, diverticul vezical ce nu pot fi rezolvate endoscopic.

Alte procedee terapeutice, cu indicatii restrinse utilizeaza energie laser coagulare sau vaporizare transuretrala a tesutului adenomatosultrasonica, hipertermie cu microunde etc. In cazuri bine alese, rezultatele sint incurajatoare, dar este necesara evaluarea suplimentara a eficientei pe termen lung.

prostatita refractară

Colaborarea dintre medicul de familie si specialistul urolog este foarte importanta in evaluarea initiala si urmarirea evolutiei pacientului. Stabilirea diagnosticului de certitudine si a conduitei terapeutice in HBP apartine medicului urolog, iar medicului de familie ii revine sarcina de a supraveghea evolutia sub tratamentul prescris.

Rezecția transuretrală (RTU) pentru adenom de prostată

Cristian Costache. Atentie la medicamentele pe baza de plante In pofida unei publicitati agresive, care a contribuit la popularitatea agentilor fitoterapeutici, mecanismul lor de actiune este necunoscut, iar efectele biologice prostatita refractară incerte. Majoritatea medicilor urologi sustine necesitatea unor studii suplimentare, care ar putea aduce suportul stiintific necesar utilizarii acestei categorii de medicamente. Tocmai de aceea subliniez ca nu este bine ca bolnavii care sufera de adenom de prostata sa ia medicamente a caror reclama au vazut-o la televizor, ci sa urmeze prostatita refractară tratamentul recomandat de un specialist", atentioneaza dr.

Orgasmul prostatic - ce este și cum se manifesta

Cuvinte cheie: Citeste si Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor. Ultima ora.