Rezecția transuretrală a prostatei în mediu salin - Royal Hospital

Rezectie transuretrala

Indicațiile rezecției transuretrale a prostatei (TUR-P)

Alternative O rezecție transuretrală a prostatei TURP este o procedură rezectie transuretrala care presupune tăierea unei secțiuni a prostatei. Prostata este o glandă mică din pelvis care se găsește doar la bărbați.

 • Cum este rezectie transuretrala de prostata?
 • The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
 • Rezectia transuretrala a prostatei | Dr. Cristian Surcel
 • Pagina pacientului
 • Cautare
 • Rezecția transuretrală (RTU) pentru adenom de prostată | Proceduri medicale

Este situat între penis și vezică și înconjoară uretra tubul care transportă urina de la vezică la penis. Dacă prostata se mărește, poate pune presiune asupra vezicii urinare și a uretrei.

 1. Adenocarcinom prostata
 2. Rezecția transuretrală RTU pentru adenom de prostată © Autor: Bejenariu Adrian, student medicină Rezecția transuretrală a prostatei - Transurethral resection of the prostate TUR-P reprezintă standarul de aur în ceea ce privește tratamentul endoscopic al hiperplaziei benigne de prostată în cazul pacienților cu simptomatologie de tract urinar inferior.

Acest lucru poate provoca simptome care afectează urinarea. De ce se realizează TURP TURP este adesea recomandat atunci când mărirea prostatei hiperplazie benignă a prostatei provoacă simptome supărătoare și nu răspunde la tratamentul cu medicamente.

Printre simptomele care se pot îmbunătăți după TURP se numără: probleme care încep să urineze un flux de urină slab sau rezectie transuretrala și pornirea trebuind să se încordeze pentru a trece urina o nevoie frecventă de a urina trezindu-se frecvent în timpul nopții pentru a urina nocturie o dorință bruscă de a urina neputând să vă goliți vezica complet Cum se efectuează TURP TURP se realizează folosind un dispozitiv numit resectoscop, care este un tub subțire de metal care conține o lumină, cameră și buclă de sârmă.

rezectie transuretrala

Acest lucru este trecut de-a lungul uretrei până când ajunge la prostată, ceea ce înseamnă că nu trebuie să se facă tăieturi incizii în pielea ta. Bucla de sârmă este apoi încălzită cu un curent electric și rezectie transuretrala pentru a tăia secțiunea prostatei provocând simptomele tale. Un tub subțire numit cateter este apoi introdus în uretra pentru a pompa lichidul în vezică și pentru a elimina bucăți de prostată care au fost îndepărtate.

Rezecția transuretrală de tumori vezicale Ce implică această procedură? Această procedură implică extirparea unei tumori excrescenţe din vezica urinară utilizând o sursa de energie curent electric sau laserul printr-un endoscop introdus de-a lungul uretei conductului urinar în vezică. Ce alternative există? Radioterapia — radioterapie cu rază externă într-o serie de tratamente poate fi potrivită în anumite tipuri de tumori.

Anestezia generală sau spinală se utilizează în timpul procedurii, astfel încât să nu simțiți nicio durere în timpul efectuării.

Cateterul utilizat în timpul operației va fi lăsat pe loc în timp ce sunteți în spital, deoarece uretra va fi umflată și este posibil să nu puteți urina normal la început.

TURP Transurethral Resection Prostate via Penis Surgery

Este obișnuit să te simți obosit și în condiții de vreme pentru o săptămână sau două după plecarea acasă. Majoritatea bărbaților sunt în treacăt și după acest timp, dar va trebui să luați lucrurile ușor timp de 4 până la 8 săptămâni. De obicei, rezectie transuretrala se va recomanda să rămâneți fără muncă și să evitați ridicarea obiectelor grele, efectuarea de efort fizic, conducere și relații sexuale cel puțin câteva săptămâni.

Rezecția transuretrală a prostatei în mediu salin You are here: Home Rezecția transuretrală a prostatei în… Dacă decizia terapeutică stabilită împreună cu medicul este una chirurgicală, cea mai frecvent utilizată tehică este rezecția endoscopică TURP Această tehnică nu necesită incizii la nivelul tegumentului și care are aventajul unei vindecări mai rapide și a unei durate de spitalizare mai scurte. Majoritatea pacienților cu adenom de prostată HBP pot beneficia de această intervenție endoscopică, excepție făcând cei cu adenoame de volum foarte mare. TURP s-a impus în decursul anilor ca standardul de tratament chirurgical pentru pacientul cu adenom de prostată.

Este normal să aveți unele dificultăți la urinare și ceva sânge în urină timp de câteva săptămâni. Aceste probleme ar trebui să se îmbunătățească pe măsură ce vă recuperați, dar ar trebui rezectie transuretrala contactați clinica spitalului sau medicul dumneavoastră, dacă sunteți îngrijorat.

rezectie transuretrala

Care sunt riscurile? În majoritatea cazurilor, TURP este o procedură sigură, iar riscul de complicații grave este foarte mic.

De ce se realizează TURP

Cu toate acestea, mulți bărbați care au un TURP își pierd capacitatea de a ejacula material seminal în timpul sexului sau masturbării, deși au încă plăcerea fizică asociată cu ejacularea orgasmul. Aceasta este cunoscută sub denumirea de ejaculare retrogradă.

rezectie transuretrala

De asemenea, mulți bărbați își pierd temporar capacitatea de a-și controla vezica incontinența urinarădeși acest lucru trece de obicei în câteva săptămâni. În cazuri rare, acesta poate fi persistent și necesită tratament suplimentar.

 • Rezecția transuretrală a tumorilor vezicale TURV You are here: Home Rezecția transuretrală a tumorilor vezicale… Fiind vorba despre o formațiune tumorală care trebuie extirpată, nu există alte soluții de tratament în afara chirurgiei Cea mai puțin agresivă tehnică este rezecția endoscopică TURV, TURBTcare evită incizia la piele și care are avantajul unei foarte bune vizualizări a interiorului vezicii urinare datorită surselor de lumină performante și a opticii cu coeficient ridicat de mărire.
 • Majoritatea pacienților cu adenom de prostată HBP pot beneficia de această intervenție endoscopică.
 • Rezecția transuretrală a prostatei în mediu salin - Royal Hospital
 • Rezecție transuretrală pentru prostatită
 • Alternative În urma unei rezecții transuretrale a prostatei TURPde obicei, va trebui să vă recuperați în spital timp de zile înainte de a putea merge acasă.
 • Rezecția transuretrală a tumorilor vezicale (TURV) - Royal Hospital

Există, de asemenea, un risc mic de probleme, cum ar fi disfuncția erectilădificultăți în trecerea urinei și infecții ale tractului urinar UTI. Ei includ: enuclearea rezectie transuretrala holm a laserului prostatei HoLEP — un laser atașat la un rezectoscop este utilizat pentru a tăia excesul de țesut de prostată rezecția cu laser transuretrală sau vaporizarea prostatei — un tub subțire numit cistoscop este introdus în uretră și un laser atașat la cistoscop produce impulsuri de energie pentru a arde țesutul prostatic implanturi de ridicare a uretrei prostatice PUL — un chirurg introduce implanturi care țin prostata mărită departe de uretră, astfel încât uretra să nu fie blocată; acest lucru ajută la ameliorarea simptomelor precum durerea sau dificultățile la pipă Aceste proceduri nu sunt potrivite pentru toți bărbații cu mărire de prostată.

Medicul dumneavoastră va discuta cu dumneavoastră opțiunile.