10 semne care ne ajută să recunoaștem boala cronică de rinichi - Smart Medical

Rinichiul functii

Conținutul

  Tu stii ce functii indeplinesc rinichii? Uneori, cele două organe-pereche se îmbolnăvesc.

  Tubul proximal Este localizat in corticala, este alcatuit din epiteliu simplu cuboidal si membrana bazala cu specializari microvili. Prezinta un segment drept si unul contort. Functii: - reabsoarbe activ glucoza, aminoacizi, proteine si ioni - secretie si excretie 2.

  Printre posibilele cauze ale problemelor renale se află bacteriile, virușii, diabetul, deshidratarea și dietele. Care rol joacă rinichii?

  prostatakrebs behandlung im hohen alter

  Funcție de reglare Rinichii refac echilibrul hidric și electrolitic în lichidele corporale. Mai exact, prin procese de filtrare, absorbție, secreție și excreție, reglează concentrația de rinichiul functii minerale sodiu, potasiu, calciu etc.

  iradierea durerii în prostatită

  De asemenea, intervin în menținerea echilibrului acido-bazic. Și controlează volumul lichidelor corporale, inclusiv presiunea sanguină, prin mecanisme care înlesnesc eliminarea sau recuperarea apei.

  Funcție endocrină În egală măsură, rinichii sunt importante organe endocrine. Altfel spus, reprezintă locul unde se produce afecțiune cu prostatită unor hormoni renină, prostaglandine, eritropoetină ce influențează compoziția sângelui, presiunea arterială și metabolismul.

  ceai de patrunjel pentru rinichi

  De exemplu, renina desfășoară o acțiune hipertensivă. Eritropoetina este indispensabilă în formarea și maturarea globulelor roșii.

  tumormarker prostata

  În schimb prostaglandine are efecte asupra mai multor procese fiziologice și patologice. Pe lângă toate acestea, rinichii mai contribuie la elaborarea vitamine D în forma sa activă, astfel încât să poată fi utilizată în cel mai eficient mod. Recomandări Un singur rinichi sănătos este îndeajuns pentru acoperirea rinichiul functii funcțiilor. Însă acest lucru nu scuză neglijarea întregului aparat urinar.

  Despre rinichi Rinichii, informatii generale Rinichii sunt organe de culoare rosu inchis de forma unei boabe de fasole, cu dimensiuni de: lungime aroximativ cm, latime cm, grosime 3 cm pentru un adult.

  Pentru funcționarea optimă a rinichilor și a vezicii urinare, pentru eliminarea mai rapidă a reziduurilor metabolice și a excesului de lichide din corp, îți propunem să încerci remediile Faunus Plant din Pachetul Afecțiuni Renale!

  Postat în Sfaturi De:.

  cáncer de próstata fisiopatología