Aparatul urinar

Uretra anterioara

enucleation prostate bipolaire

Cauzate de infecție sau inflamație în uretra, de ex. Stricturile uretra anterioara sau mai largi este posibil să nu dea simptome. Ce se întâmplă dacă lăsăm o strictură netratată?

gimnastica fizica pentru prostatita

Acest lucru duce la reținerea unei cantități de uretra anterioara în vezica urinară ce poate duce la infecții ale vezicii urinare, prostatei sau rinichilor și poate duce la formarea de pietre. Toate aceste condiții pot provoca leziuni vezicii urinare pe termen lung și insuficiență renală.

Jelajahi eBook

Cum este diagnosticată o strictură? Dacă aveți un debit urinar redus sau vezica urinară nu se golește complet la o scanare ecografică a vezicii după ce ați urinat se poate ridica suspiciunea unei stricturi uretrale. O uretrografie imaginea este o radiografie care arată anatomia uretrei.

 • Numele supozitorului pentru prostatită
 • Uretra la femeie | Anatomie si fiziologie

Plasăm un cateter foarte fin în vârful penisului și îl folosim pentru a injecta substanța de contrast vizibilă la expunerea cu raze X. Unii urologi preferă să utilizeze ecografia în evaluarea uretrei. Folosind un gel aplicat pe penis, uretra este scanată din exterior, în timp ce urinați.

Meniu de navigare

Acest lucru are avantajul de a arăta anatomia mai clar, în special extinderea oricărei cicatrici în jurul uretrei. Ce tratament este disponibil pentru stricturi? Sunt disponibile mai multe tipuri de tratament, variind de la proceduri conservatoare sau minim invazive pana la operatii complexe de reconstructie.

 • Medicamente vasculare prostatita
 • Aparatul urinar - Wikipedia

Scopul tratamentului este de a ameliora simptomele cauzate de strictura si daca este posibil de a reduce riscul recidivei stricturii. Monitorizarea stricturii uretrale Dacă simptomele dvs.

prostatita de calciu

Aceasta implică, de obicei, controale regulate la urologul dvs. Dilatarea uretrală Sub anestezie locală trecem un dilatator din plastic sau metal în imagine în uretra pentru a lărgi zona îngustă. După aceea, vă putem învața să treceți la fel un dilatator sau un cateter sondă prin uretră până în vezică pentru a menține zona de strictură largă, auto-dilatare intermitentă.

tratament cu oxigen pentru prostatita

Există un risc relativ ridicat ca strictura să recidiveze folosind această metodă, astfel încât urologul dvs. Uretrotomie internă optică Sub anestezie generală sau în coloană, trecem o cameră uretra anterioara uretra pentru a tăia strictura.

Prin această procedură se obține lărgirea stricturii uretrale. Țesutul cicatricial ce determină Îngustarea rămâne pe loc.

Anatomie / structura uretrei masculine

Veți avea nevoie de obicei de un cateter uretral un tub până în vezică trecut prin uretră cel putin 24 de ore după procedură. În mod normal, această procedură necesită doar o zi de spitalizare.

 1. Este posibil să se vindece prostatita acasă
 2. Prostata pflanzliche medikamente testsieger
 3. Cancerul de vezica urinara (vezical): Cauze, diagnostic, tratament | greenhouseresidence.ro
 4. Uretra masculină – Anatomie și Fiziologie – greenhouseresidence.ro
 5. Uretra | aparate si sisteme | breviar medical
 6. Uretra feminina este scurta si reprezinta calea finala a aparatului urinar, prin care urina este eliminata la exterior.
 7. Terminologie anatomică Uretra membranoasă sau partea intermediară a uretrei masculine este cea mai scurtă, mai puțin dilatată și, cu excepția meatului urinarcea mai îngustă parte a uretrei.

Vi se va cere să vă întoarceți mai târziu în ambulator pentru a extrage cateterul uretral. Dacă strictura dumneavoastră a uretra anterioara după o uretrotomie anterioară, riscul de recurentă este și mai mare.

Rapoarte cu structuri invecinate (topografie)

Uretroplastia Aceasta este o operație complexă care implică repararea secțiunii bolnave a uretrei pentru a impiedica reapariția stricturii. Ea necesită un timp anestezic mai lung, este o operație deschisă clasică are un risc operator mai mare, efecte secundare mai mari decât uretrotomia optică internă sau dilatarea uretrei. Procedurile complexe de uretroplastie pot fi disponibile numai într-un număr limitat de centre.

Urologul vă va putea sfătui dacă urinare des si putin dumneavoastră trebuie efectuată într-una din aceste unități specializate, cu sediul într-un alt spital, clinică sau regiune. Uretroplastia are o rată de succes mult mai mare în tratarea simptomelor și prevenirea revenirii stricturii decât cele mai multe alte forme de tratament.

Meniu cont utilizator

Aceste proceduri necesită o incizie tăiere în perineu între anus și scroto sedere de spital de 1 sau 2 zile, un cateter în vezica urinară timp de saptămâni și de săptămâni de repaus. În prima uretra anterioara, facem o tăietură pe fața de jos a penisului, deschidem uretra și îndepărtăm toate țesuturile bolnave.

prostatită cateter sânge în urină

Folosim o bucată de mucoasă bucală ca o grefă și o fixăm în zona de strictură cu fire de sutură. Suturăm pielea penisului pe marginea grefei, lăsând grefa expusă.

Vizualizări: Distribuie Articolul Uretra reprezintă canalul prin care urina este eliminată din vezică la exterior. La bărbați, uretra are dublă funcție: servește atât la eliminarea urinei, cât și la expulzarea spermei în timpul ejacularii.

După această etapă, meatul uretral deschiderea externă va fi situat mai jos decât a fost înainte de procedura pe partea inferioară a penisului, mai aproape de scrot. Introducem un cateter în vezică, timp de douâ până la trei săptămâni, pentru a preveni trecerea urinei peste grefa de mucoasă bucală consolă cu prostatită pentru a permite o alimentare cu sânge a țesuturilor din penis.

Secretie uretrala -examen bacteriologic | LOTUS-MED

A doua etapă a uretroplastiei se face câteva luni mai târziu, după ce grefa de mucoasă bucală are vase noi de sânge. Grefa de mucoasă bucală o rulam sub forma unui tub pentru a reconstrui uretra și închidem pielea penisului peste partea superioară a acesteia.

Încă o data, de obicei, punem un cateter în vezică, timp de două până la trei săptămâni. În mod obișnuit, folosim o grefă de mucoasă bucală, dar uneori folosim o grefă de piele din pielea penisului sau prepuț pentru a mări uretra.

Uretră membranoasă - Wikipedia

Cateter uretral pe termen lung sau cateter suprapubic Dacă aveți mai multe probleme medicale sau dumneavoastră doriți să evitați tratamentul invaziv, putem recomanda introducerea unui cateter pe termen lung Foto. Acest cateter poate fi introdus în vezica urinară prin uretra un cateter uretral sau prin peretele abdominal deasupra osului pubian un cateter suprapubic. Cateterele ameliorează simptomele cauzate de strictura de uretră.

dvr stem prostata pareri

Dar ele pot provoca iritații ale vezicii urinare, infecții urinare și pietre ale vezicii urinare. Cateterele pe termen lung trebuie schimbate la fiecare opt până la 12 săptămâni.

Urologul vă va sfătui cu privire la intervalul dintre schimbari și tipul de cateter.