Cancerul de Prostata

Prostatita oncologică

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara.

Prostatita: cauze, simptome si tratament

Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta! Adenom de Prostata I: Am virsta de 66 ani. Am probleme cu urinarea in sensul ca jetul este foarte slab mai ales cind ma scol noaptea o data pe noapte.

tratamentul prostatitei cronice de post

Inam fost la spitalul Fundeni. La ecografie mi-a iesit o prostata de prostatita oncologică.

usturime si sange la urinare

Nu mi s-a prescris medicamente, pentru ca nu urinam mai mult de trei ori pe noapte. Asa mi s-a spus de doi medici urologi de la Fundeni.

În Europa, un bărbat din 10 este predispus să facă cancer de prostată. De asemenea, este a doua cauză de deces prin cancer la bărbați, după cancerul de plămâni. Acest tip de cancer apare la nivelul prostatei, o mică glandă, de dimensiunile unei nuci, localizată sub vezica urinară și anterior de rect. Prostata sprijină activitatea masculină, întrucât produce lichidul seminal care hrănește și transportă sperma, fiind străbătută de uretra masculină.

Am fost la investigatii la Victor Babes si mi-a gasit la ecografie un volum al prostatei de cmc. Culmea e ca nu urinez decit o data pe noapte, vara nu urinam de loc noaptea.

câncer de prostata como evitar

Analizele de urina au iesit bune, nu am senzatii de usturime, nu iese cu sange. Mi s-a dat un tratament cu Avodart si OmnicTocas timp de 3 luni si daca nu apare vreo involutie ma asteapta cutitul. Asa s-a exprimat d-nul Doctor.

  • Cancerul de prostata Ce este cancerul de prostata?
  • Prevenirea prostatitei Despre prostatita — informatii generale Prostatita consta in inflamarea prostatei, adica a glandei situata exact sub vezica urinara a barbatului.
  • Prostatita: cauze, simptome si tratament

Ce parere aveti? Ce interventie inafara chirurgia prostatitei extirpare se preteaza la un asemenea volum si ce pret are? Va multumesc. R: Mai intai trebui sa stiti ca adenomul de prostata sau hiperplazia benigna de prostata reprezinta cresterea in dimensiuni a prostatei, care apare de regula dupa varsta de de ani.

Diagnostic

NU exista insa o corelatie directa intre dimensiunile prostatei si simptomele pacientului. De asemenea, dimensiunile prostatei nu reprezinta neaparat o indicatie operatorie. Cu alte cuvinte nu inseamna ca daca un pacient are o prostata de prostatita oncologică trebuie neaparat operat.

Sunt mai multe criterii care trebuiesc luate in considerare: cat de greu urineaza pacientul, cat de bine goleste vezica urinara, daca au aparut sau nu complicatii.

prostatita și usturoiul sălbatic

Ar fi bine sa stim reziduul postmictional — cat ramane in vezica urinara dupa ce urinati. Daca volumul rezidual depaseste ml, interventia chirurgicala reprezinta prima optiune. Daca insa volumul rezidula este mai mic, sau chiar absent, iar dumneavoastra urinati fara dificultate, atunci se recomanda continuarea tratamentului medical.

TR PCA3 PCA3 este un test non-invaziv pentru detectarea cancerului de prostată, extrem de specific și mai precis decât toate celelalte teste de screening disponibile pentru cancerul de prostată. PCA3 este specifică prostatei și semnificativ reglată în celulele canceroase prostatice. Valorile ridicate ale raportului s-au dovedit a fi sugestive pentru cancerul de prostată. Screeningul PCA3 poate ajuta la reducerea numărului de biopsii inutile.

In ceea ce priveste alternativa operatiei daca ea se impune — ea poate fi efectuata endoscopic fara taietura. In cadrul clinicii Ponderas dispun de aparatura care permite operatia endoscopica chiar daca prostata este mare.

  1. Ea este strabatuta de uretra canalul urinar care face legatura intre vezica urinara si exterior si produce lichidul seminal cu rol in hranirea spermatozoizilor intervenind si in ejaculare.
  2. Tratament Adenom de Prostata sau Prostata Marita - greenhouseresidence.rohe Nita
  3. Dizenterie prostatita
  4. Tratamentul prostatitei prin impuls
  5. Cancerul de prostata | Spitalul Monza

Va doresc sanatate!